Autor: Kaubandus.ee • 16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti maitsvaim konkurss selgitab taas välja aasta parima toiduaine

Parim Toiduaine konkursi diplomid
Foto: Meeli Küttim
Toiduliit kuulutas välja 22. korda aset leidva parima toiduaine konkursi, mille võidutoode pälvib Eesti Parim Toiduaine 2016 kuldmärgi 22. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu X aastakonverentsil.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul pole konkurss vaatamata pikale ajaloole oma värskust sugugi kaotanud. “Ennekõike ootavad konkurssi toidutootjad, kes iga uue toote turule toomisel kaaluvad lisaks müügiedule ka seda, kas sellel tootel oleks potentsiaali pälvida tunnustust meie konkursil,” rääkis ta.

“Samas ei ole ka tarbijad konkursi tulemuste suhtes ükskõiksed. Turu-uuringute AS-i 2015. aasta toidumärkide uuringu kohaselt on kolmveerand Eesti tarbijatest Eesti Parima Toiduaine märgiga tuttavad ning nad teavad, et see tähistab kõrgelt tunnustatud kodumaist uudistoodet,” lisas Toiduliidu juht.

Eesti Parim Toiduaine 2016 konkursil kogunev hindamiskomisjon selgitab välja iga toidukategooria parimad tooted, lisaks valivad oma lemmiktooted ka kokkade žürii, kaupmeeste žürii, toitumisteadlaste žürii ja meediaesindajate žürii ning rahvahääletuse põhjal antakse välja Rahva Lemmiku tiitel. Nagu alati, valitakse ka tänavu parimad tooted väike-ettevõtetelt, millele kandideerivaid tooteid hinnatakse 29. ja 31. märtsil.

„Lisaks on meil heaks tavaks kujunenud ühe erižürii ellu kutsumine. Eelmisel aastal kogunes noortest koosnev žürii, kelle otsusega pälvis Tuleviku Tegijate Lemmiku tiitli Vana Tallinn Ice Cream. Meil on väga põnevad valikud ka tänavuse erižürii osas seega tasub kõigil püsida lainel – kuulutame erižürii välja märtsi alguses,“ kinnitas Potisepp.

Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2016 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 22. aprillil.

2015. aastal esitati Eesti Parima Toiduaine konkursile 141 toodet, mille seast Eesti Parim Toiduaine 2015 tiitli pälvis Valio Gefilus cappucino-keefir. Vaata, kes olid eelmise aasta kategooriate parimad. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757