20. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela avas uue tankla Kallaste sadamas

Alexela tankla Kakumäe sadamas.
Foto: Logistikauudised.ee
„Alexela haldab Eesti suurimat sadamatanklate võrku – ühtekokku on Eesti sadamates nüüd 11 Alexela tanklat,“ sõnas Alexela Oil juhatuse esimees Ain Kuusik.

Tema sõnul saavad laevnikud Alexela peale loota kogu Eesti ranniku piires – Virumaal on väikelaevadele kasutada Võsu ja Eisma sadamate tanklad ning Harjumaal Kaberneeme, Neeme, Kakumäe ja Pirita jahisadama tankla.

„Lääne-Eesti kui populaarseim väikelaevade sõidupiirkond on aga väga tihedalt kaetud – meie sadamatanklad on nii Muhu Lõunaranna,  Kihnu kui ka Pärnu jahisadamas,“ selgitas Ain Kuusik. Lisaks opereerib Alexela tanklat Oiu sadamas, Võrtsjärve põhjakaldal.

„Oleme avatud koostööks ka teiste Eesti väikesadamatega, eesmärgiga tagada veelgi suuremal hulgal tankimisvõimalusi,“ lubas Ain Kuusik. Järgmise sadamatankla plaanib ettevõte avada Lääne-Eestis.

Tema sõnul on tänaseks Eesti rannikutel juba niivõrd palju sadamatanklaid, mistõttu oleme eesrindlikumaid mereriike Läänemerel. „See on taaskord eeldus, et eestimaalased saaksid taas mererahvaks, omades lisaks autole ka paati, millega oma puhkus kodumaa vetes veeta,“ kirjeldas Ain Kuusik.

Kõikides sadamatanklates on müügil bensiin 95 ja diislikütus. Sadamatanklatesse pääseb päevasel ajal ka maismaad pidi, nii on võimalik tankida ka väiketehnikat (muruniidukid jms.). Sadamatanklates saab maksta ainult Alexela maksekaardi või pangakaardiga.

Alexela Oil AS kuulub Alexela Gruppi ning on aus eestimaine tanklakett. Ettevõtte 75-st tanklast omab tanklakauplusi 23. Vanima eestimaise tanklaketina (aastast 1993) ollakse tööandjaks enam kui 130 inimesele üle Eesti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757