Autor: Mait Kraun • 24. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lastekaupade müüja kasvatas kasumit 14 korda

Beebicenter kauplus
Foto: Fliis Trade
Lastekaupu ja naisteriideid müüv Fliis Trade kasvatas mullu müügitulu viiendiku võrra ning teenis 2015. aastaga võrreldes üle 10 korda suurema kasumi.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et jaemüügiga tegeleva Fliis Trade OÜ müügitulu kasvas mullu 19 protsenti, 4,53 miljoni euroni. Ärikasum kasvas 14 korda, 180 718 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Täpsemalt tegeleb firma lastekaupade ja naisteriiete jae- ja hulgimüügiga. Eestis on firmal kaks lastetoodete kauplust Tallinnas ja üks Tartus. Naisteriiete poode on Tallinnas kaks ja üks Tartus. Fliis Trade omab ka 80 protsendilist osalust Leedu firmas Fliis Trade UAB.

„2016. majandusaasta tulemus oli Fliis Trade OÜ jaoks positiivne,“ kirjutas firma tegevusaruandes. „2017. aastal on plaanis jätkata samal tegevusalal olemasolevate müügipunktidega ja suurendada hulgimüüki kogu Baltikumis ja Soomes.“

Mullu töötas firmas keskmiselt 27 inimest, see näitaja langes 5 võrra. Käive töötaja kohta suurenes 10 protsenti, 167 833 euroni. Keskmine brutotasu langes 2 protsenti, 1034 euroni kuus.

Ettevõtte omanikud on Kersti Piirmets (70 protsenti) ja Johan Stefan Eriksson (30 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäevainfopangas. 

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700