Autor: Kaubandus.ee • 10. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tahvelarvutite ja sülearvutite müük on Eestis jätkuvalt kasvutrendis

Foto: Raul Mee
Kuigi globaalselt tahvelarvutite müük väheneb, ostetakse Eestis neid jätkuvalt kasvavas trendis. Tahvelarvutite keskmine hind oli langustrendis, siis sülearvutite oma kasvutrendis.

Elisa telekomi teenuste valdkonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul jätkus ka 2017. aastal trend, et inimesed, kes soovivad mugavalt igas olukorras töö ja kooliasjadel silma peal hoida, vajavad enamat kui nutitelefon suudab pakkuda ning soetavad kas tahvel- või sülearvuti.

„Kuigi globaalselt tahvlite müüginumbrid enam ei kasva, näeme Elisas selgelt igakuiselt lisandumas sadu uusi kasutajaid. Eriti tuntavalt on tahvelarvutite müüginumbreid kasvatanud suurenev huvi digitaalsete raamatute vastu,“ sõnas Ploomann.

Tahvel- ja sülearvutite müügis joonistub välja kaks selget sihtgruppi: need, kes soovivad igapäeva asjadel silma peal hoida ja meelt lahutada ning need, kelle jaoks on oluline liikvel olles tööd teha ja sisu toota. „Huvi tahvelarvutite vastu kasvab ka väärikamas eas klientide seas, kelle jaoks nutitelefon on tihti liiga väike ja habras, ent ometi on neil soov ja vajadus digitaalsesse maailma siseneda. Olgu see siis selleks, et lähedastega rohkem ühenduses olla või hoopis selleks, et igapäevaseid toiminguid lihtsamalt ja mugavamalt korda saata: maksta arveid, vaadata ilmateadet, lugeda uudiseid või hoopis raamatuid,“ rääkis Ploomann.

Eelmisel aastal eelistasid Elisa kliendid Huawei, Lenovo, Samsungi ja Apple’i süle- ja tahvelarvuteid. Elisa kaudu jõudis klientide sülle sellel aastal 50 erinevat sülearvuti mudelit kokku 5 erineva tootja tootevalikust (Lenovo, Apple, Dell, Asus ja MSI) ning vaatamata keskmisest kõrgemale hinnaklassile oli kõige eelistatumaks mudeliks just Apple MacBook Air 13, mis tõstis keskmise sülearvuti hinna 900 euroni.

Tihedalt teisel kohal on pikalt olnud erinevad Lenovo mudelid, mille hinnaklass jääb 500 – 600 euro vahemikku. Sülearvuti klient on väga nõudlik ning teab täpselt, mille eest raha soovib maksta. Seda toetab fakt, et sooja vastuvõtu on pälvinud MSI spetsiaalsed online-mänguritele mõeldud sülearvutid. 

Seda, et e-sport ja online-mängude maailm hakkab meie igapäevases elus aina suuremat rolli võtma, räägib ka fakt, et jõulumüügiks müügile toodud mängukonsoolidest tekkis Elisas kiirelt lausa defitsiit. „Enam ei ole tegemist pelgalt laste pärusmaaga - ostjaid on võrdselt nii laste kui täiskasvanute seas ning kindlasti täieneb ka meie tootevalik just selles segmendis ka tulevikus,“ täpsustas Ploomann.

2017. aasta menuikaimaks tahvelarvutiks osutus Huawei MediaPad T3. Tahvelarvutite keskmine hind jäi eelmisel aastal 200 euro juurde

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700