Autor: Kaubandus.ee • 28. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sikupilli Prisma avab kaupluse ööpäevaringselt

Sikupilli Prisma
Foto: Tairo Lutter/POSTIMEES
Prisma teeb Eesti jaekaubanduses ajaloolise sammu, avades oma Tallinnas asuva Sikupilli hüpermarketi klientidele ööpäevaringselt.

Prisma tegevjuhi Jussi Nummelini sõnul jälgitakse Sikupilli hüpermarketi puhul Soomes edukaks osutunud eeskuju, kus Helsingi piirkonna tuiksoontel asuvad Prismad on leidnud sooja vastuvõtu ka öistel tundidel.

„Soovime oma klientidele olemas olla hoolimata kellaajast, pakkudes neile oma laia valikut toidu- ja tarbekaupu ööpäevaringselt,“ ütles Nummelin. „Tallinnas ja selle vahetus läheduses elab ja töötab tuhandeid inimesi, kelle jaoks oleks just öine aeg kõige mugavam väiksemate või suuremate ostude tegemiseks. Soovime, et ka nemad saaksid oma ostud sooritada sobival ajal ja mõistliku hinnaga.“

Helsingis küündib tavapärane öine külastajate arv üle pooletuhande ja kliendid on 24/7 formaadi hästi omaks võtnud. Nummelin rääkis, et Prisma kogub klientidelt infot ja jälgib prooviperioodil inimeste tagasisidet, et teenuseid inimeste vajadustest lähtuvalt kohandada.

Sikupilli Prisma asub Tallinna mitme olulise magistraali ristumispaigas, kuhu pääseb maksimaalselt 15 minutiga igast linnaosast, samuti lähedal asuvatest omavalitsustest nagu Rae, Kiili, Jõelähtme ja Viimsi vald või Maardu linn. Nii on Sikupilli Prismast kuni veerandtunni kaugusel üle 400 000 inimese.

Sikupilli Prisma juhataja Marge Lasnil on hea meel, et just tema pood saab Eestis esimesena pakkuda sellist teenust. Ta kinnitab, et poe töötaja jaoks on öötöö mitmekesine ja ka paremini tasustatud. Samuti on valdav enamus öisel ajal kliente teenindama hakkavast personalist pika öötöö kogemusega.

„Öötöö võimaldab teenida veerandi võrra suuremat tasu ja on mitmekesisem, sest öösel toimub kauba väljapanek, uute väljapanekute tegemine, riiulite ümbertõstmine ning mitmed teised tegevused, mille osakaal päevasel ajal on väiksem. Nüüd lisandub ka kassatöö,“ märkis Lasn. „Paljud ei tea seda, kuid öisel ajal toimub suurtes kauplustes vilgas töö, märtsist lisandub kassade avamisega lihtsalt üks töölõik juurde.“

Lasn tõi välja, et Sikupilli Prismas on igal argihommikul enne avamist kell 8.00 ukse taga vähemalt kümmekond inimest, kes soovivad kas päevaks tööle, öövahetuse järel koju või muul põhjusel kaupa osta.

Prisma Peremarket tegutseb Eestis alates aastast 2000. Ketil on Tallinnas, Tartus ja Narvas ühtekokku kaheksa kauplust, mis pakuvad tööd enam kui 700 inimesele. Prisma Peremarket kuulub Soome kaubandusketti SOK, mis tegutseb Soome, Eesti ja Venemaa turgudel. Prisma on kõige laiema valiku ja soodsaima ostukorviga poekett Eestis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700