Autor: Maarit Eerme • 22. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaamas avati uus Duty Free kauplus

21. juunil avati Tallinna Lennujaamas uus Duty Free kauplus, mida haldab Poola ettevõte Baltona Duty Free. Ettevõte sai hanke korras seitsme aastase lepingu, võttes selle üle eelmiselt rentnikult Lagardére Travel Retaililt.
Foto: ANDRES RAUDJALG

Baltona Duty Free haldab Tallinna Lennujaamas kolme kauplust, kogupinnaga 980 ruutmeetrit. Kõige suurem kauplus on umbes 800 ruutmeetrit ning on disainitud läbikäidava kauplusena, mis asub kohe peale julgestuskontrolli. Teised kaks kauplust soosivad viimase hetke ostlemist transfeeri alal.

Kaupluse disainis Londoni kaubanduse disaini ettevõte The Design Solution. Kaupluses kasutati Eesti kultuuri elemente ning tipptehnoloogiat. Disainis on näha kohalikke puitmaterjale, mis kajastavad fakti, et Eesti on umbes 50% pindalast kaetud metsaga.

Baltona Duty Free tegevjuht Piotr Kazimierski sõnul on Tallinna Lennujaamal tore slogan - Tallinna Lennujaam ei saa olema kunagi maailma suurim, kuid ta võib olla kõige hubasem - ning nad on püüdnud seda vaimu väljendada ka jaemüügipiirkondades. „Tegemist on väikese lennujaamaga, millel on suur isiksus,“ sõnas ta. Lisades, et tulemus, mis kauplusega saavutati on vaimustav.

Koostöös Design Solutioniga plaaniti luua ainulaadne ruum, mis ei ole lihtsalt reidide peatumiseks, vaid koht, kus ka reisijad ennast mugavalt tunnevad ning on sinna teretulud. Kaupluse alal on ka puhkenurgad meestele, kui naised soovivad ostelda.

Tallinna Lennujaama juht Piret Mürk-Dubout sõnas, et lennujaam liigub pidevalt parema kliendikogemuse suunas ning Baltonaga oli neil hea koostöö loomaks uut ja mõnusat ostlemisala. „Loodame pikka koostööd lennujaama ja Baltona vahel,“ sõnas ta.

Baltona Duty Free tegutseb Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest Poolas, Ukrainas ja Rumeenias ning Lääne-Euroopa riikidest Prantsusmaal, Itaalias, Belgias, Madalmaades ja Saksamaal. 1946. aastal asutatud ettevõte tegeleb reisikaubandusega, toiduainete ja jookide turustamisega. Ettevõte suudab pakkuda piirkondlikele lennujaamadele sobivaid kaubanduslahendusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757