Autor: Kaubandus.ee • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela avas Tallinnas kaks ilma tanklata mugavuspoodi

19. septembril avas Alexela ametlikult kaks Tallinnas asuvat mugavuspoodi, millest üks asub Rotermanni kvartalis Alexela majas ja teine Vabaduse väljaku lähistel Pärnu mnt 15 asuva Kawe Plaza büroohoone esimesel korrusel.
Alexela mugavuspood Rotermanni kvartalis
Foto: Silver Raidla

Tegemist on esimeste ilma tanklata mugavuspoodidega Alexela ketis, millele Alexela juhi Maria Helblingi sõnul tuleb kindlasti lisa. "Sarnaseid ilma tanklata mugavuspoode on meil plaanis avada veel. Sisuliselt on tegemist ilma tanklata kohvik-poodidega, mis asuvad kesklinna tuiksoonte läheduses, pakkudes head kohvi ja karastusjooke ning kiirestivalmivat sööki mugavalt ühest kohast. Toiduvalmistamisel katsume hoida võimalikult tervislikku joont. Näiteks ei küpsetata friikartuleid fritüüris, vaid ahjus. Nii Kawes kui Rosenis pakume hommikuti putru ning lõunaks sooja suppi. Roseni kohvikus on olemas ka salati ja sushi valik ning lisaks võimalus iseteeninduskassa abil eriti kiireks teeninduseks."

Kawe ja Roseni mugavuspoodide avamisega on Alexela enda jaoks pannud alguse uuele ärisuunale: “Kui tanklates ja tanklapoodides on meie peamisteks klientideks autodega liiklejad, siis ilma tanklata mugavuspoodide loomise mõte on enim inspiratsiooni saanud just linnainimese vajadustest, kes sageli liiklevad jalgsi ja üha enam ka ühistransporti või muid alternatiivseid transpordiviise kasutades. Uute mugavuspoodide sortiment on juba praegu mõjutatud kohalike klientide soovidest, mis vahel võivad ka veidi üllatuslikeks osutuda. Näiteks juba praegu, Kawe ja Roseni lühikese tegutsemisaja järel, on väga populaarseteks toodeteks osutunud piim, kohvikoor ja hapukoor, mis on andnud meile signaali, et tavapärase lähipoe sortimenti võiks veelgi laiendada,” selgitas Helbling.

Alexela on Eesti kapitalil põhinev valdusfirma, mis koondab viimase paarikümne aasta jooksul ühtse omanikeringiga seotud ettevõtted ühisesse struktuuri. Ettevõte annab tööd enam kui 1000-le inimesele ning tegutseb kolmes valdkonnas: energeetika, metallitööstus ja põlevkivikeemia.

Eesti turul unikaalse kombinatsioonina kuuluvad ettevõtte tooteportfelli muuhulgas elekter, maagaas, balloonigaas, mahutigaas ning läbi 103 üle Eesti asuva tankla autokütused. Alexelal on ka 31 mugavuspoodi. Alexela arendab lisaks kahte LNG terminali Paldiskis ja Soomes Haminas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757