Autor: Maarit Eerme • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Coop avas e-poe toidukapid

Alates 21. septembris on inimestel võimalik Coopi e-poest tellitud kaup täisfunktsionaalsetesse toidukappidesse, mis säilitavad kaupa vajalikul temperatuuril nii tava- kui ka sügavkülmarežiimil.

Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul toob uue teenuse kasutusele võtmine kaasa olulise muutuse kogu toiduvaldkonna e-kaubanduses. Ta usub projekti väga, kuna eestlased väga meeldivad pakiautomaadid. „Uus tehnoloogia annab võimaluse e-poest toitu tellida paljudel neil inimestel, kelle jaoks kauba kojuvedu seni mingil põhjusel ei sobinud.“ Kui seni on kuller toonud toidu koduukseni ja eeldas kliendilt samal ajal kodus olemist, siis toidukapi juurde saab klient minna ise ning teha seda endale sobiva 1,5 tunnise ajavahemiku sees.

Coopi e-poe toidukappidel on esmakordselt Eestis kasutusel nii jahutus kui ka sügavkülmutus, tänu millele on sinna võimalik tellida nii värsket puu- ja juurvilja, kuivaineid kui ka sügavkülmutatud tooteid.

Esimesed kuus Coopi e-poe toidukappi on koostöös Neste (4 kappi) ja Alexela (2 kappi) tanklatega paigaldatud Tallinna põhimagistraalide äärde. „Koostöö tanklakettidega annab meile ühelt poolt hea võimaluse paigutada kapid hästi ligipääsetavatesse kohtadesse ning pakub kliendile võimaluse auto samaaegselt tankida,“ lisas Vihand. Nende suurem soov on nende toidukappidega laieneda üle Eesti.

Mujal maailmas on seesugused kapid paigutatud kaupluste juurde, kus klient saab ostetud kauba kaupluse ukse tagant kätte.

Coopi e-poe toidukapid tarnis jaekaubandustehnoloogia arendamisele spetsialiseerunud ettevõte Strongpoint.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757