Autor: Kaubandus.ee • 3. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

R-Kioski omanik ostab Baltikumi suurima kohviketi Caffeine

R-Kioski omanik, Reitan Convenience on sõlminud kokkuleppe 60 müügipunktiga kohviketi „Caffeine Roasters“ omandamiseks Eestis, Lätis ja Leedus. Tehing on osaks Reitan Convenience plaanist kasvada Euroopa suurimaks mugavuskaubanduse ettevõtteks.

„Caffeine Roasters on üks tugevamaid kohvibrände Baltikumis, olles tuntud oma kvaliteetse kohvi ja hea teeninduse poolest. Lisaks paiknevad ettevõtte kohvipoed suurepärastes asukohtades. Meie eesmärk on oma äri Baltikumis kasvatada ja otsime võimalusi, et tulevikus viia Caffeine Roasters bränd ka teistesse riikidesse,“ sõnab Reitan Convenience tegevjuht Johannes Sangnes.

Caffeine Roasters asutati 2007. aastal Vilniuses. Kett opereerib Eestis, Lätis ja Leedus kokku 60 müügipunktiga, tehes ettevõttest suurima kohviketi Baltikumis.

„Meil on hea meel saada osaks Reitan Convenience meeskonnast. Üheskoos saame Caffeine’i tugeva kaubamärgi ja kontseptsiooni viia uutele turgudele. Reitan Convenience näol on tegu professionaalse ning pikaajalise omanikuga, mis edukalt tegutsenud teistes Baltikumi mugavuskaubanduse segmentides,“ ütleb Caffeine Roasters esindaja Nidas Kiuberis.

Oma 531 kauplusega ja tuttavate kaubamärkidega nagu R-Kiosk, Narvesen ja Lietuvos Spauda, omab Reitan Convenience Baltimaades juba tugevat positsiooni. „Caffeine Roasters omandamine on meie jaoks loomulik areng, mis aitab meil kohalolekut Baltikumis tugevdada. Veelgi enam, see on üks osa meie visioonist kasvada suurimaks mugavuskaubanduse ettevõtteks Euroopas,“ lisab Sangnes.

R-Kiosk Eesti tegevjuht Tiia Ilves leiab, et Caffeine Roasters omandamine loob ettevõttele uusi ja põnevaid võimalusi. „Läbi R-Kioski on Reitan Convenience Eestis juba kanda kinnitanud. Caffeine Roasters’i omandamine loob uusi võimalusi uues segmendis ja ootame põnevusega selle edasi arendamist,“ ütleb ta.

Omandamine vajab veel kohalike konkurentsiametite kinnitust.

Reitan Grupp koosneb viiest sõltumatust äriüksusest: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Group, Reitan Property ja Reitan Capital. Reitan Grupi käive 2017. aastal (sealhulgas frantsiisimüük) oli 89 miljardit Norra krooni. Reitan Grupis töötab Skandinaavias ja Baltikumis kokku 37 000 inimest. Reitan Convenience omab 2650 kauplust seitsmes riigis, mille hulka kuuluvad Narvesen Norras, Lätis ja Leedus, 7-Eleven Norras, Rootsis ja Taanis, Northland Norras, Pressbyrån Rootsis, R-kiosk Soomes, R-Kiosk Eestis ning Lietuvos Spauda Leedus.

Caffeine Roasters asutati 2007. aastal Vilniuses. Ketis on kokku 60 kohvi müügipunkti Eestis, Lätis ja Leedus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757