Autor: Kaubandus.ee • 6. juuni 2019

TOP tooted, mida eelistatakse osta hulgi

Soodushinnaga toodetest eelistavad eestimaalased hulgi ehk mitme kaupa osta magustoite ja majapidamises kiirelt kuluvaid esmatarbekaupu nagu vedelseep ja prügikotid, selgub Maxima müügistatistikast.
Foto: Maxima

Maxima müügiosakonna juhi Kadi Lainelo sõnul näitavad jaeketi mahukampaania „Mitu on parem kui üks“ müüginumbrid, et kui poekülastajatel on võimalus teatud tooteid soodushinnaga mitme kaupa soetada, siis tüürivad edetabeli tipus toidukaupadest väikesed ja kohe tarbitavad tooted, maiustused ja igapäeva majapidamises vajaminevad esmatarbekaubad. “Soodushinnaga toodetest, mille puhul saab hinnavõidu just mitme kaupa ostes, näiteks – ostad kaks ja ühiku hind toote kohta muutub soodsamaks – valitakse eelkõige toidukaupadest saiakesi ja väikeseid magusaid ampse pere noorematele liikmetele. Tööstuskaupadest aga ostetakse igapäevaseid kodus vajaminevaid tooteid, mida kulub palju ja tihti ning seetõttu on mõistlik omada kodust varu, nagu näiteks vatipadjad, prügikotid ja aknapuhastusvahendid,” selgitas ta.

Mitme kauba ostmine aitab Maxima müügiosakonna juhi sõnul ka oluliselt raha säästa. Lainelo ütles, et ka Eesti Konjuktuuriinstituudi uuringu statistika ütleb, et toiduostude sagedus on viimase kahe aasta jooksul vähenenud, 4-6 korda nädalas toidu ostmine on üha enam asendumas 2-3 korraga nädalas.

TOP 10 toidukaubad

1.Kreemisai

2.Glasuuritud kakaodessert

3.Vanillimaitseline glasuuritud dessert

4.Glasuuritud dessert jõhvika-pohlatäidisega

5.Moosipall Berliner

6.Küpsistega vanillijäätis

7.Mineraalvesi, gaseeritud

8.Purustatud tuunikala õlis

9.Kummikompvekid

10.Mitmepuuviljajook

TOP 10 tööstuskaupad

1.Vatipadjad

2.Prügikotid (30l)

3.Aknapuhastusvahend

4.Kummeli kätekreem

5.Prügikotid (60l)

6.Jaeketi omamärgi paberkäterätid

7.Omamärgi niisked beebisalvrätid tundlikule nahale

8.Omamärgi alumiiniumfoolium

9.Vedelseep

10.Pesugeel värvilisele pesule

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070