Autor: Kaubandus.ee • 2. juuli 2019

Vaatamata keelule müüakse maitsestatud vedelikke edasi

Juulist keelati tubakast erinevad maitse- ja lõhnaained e-sigarettide vedelikes, kuid Eesti suurim e-sigareti müüja Nicorex müüb maitsestatud vedelikke jätkuvalt edasi.
Sven Kotke
Foto: Andras Kralla

“Alates 1. juulist on keelatud müüa maitsestatud e-sigarettide valmissegusid, kuid vedeliku kaheks komponendiks jagamisel ehk maitsestamata vedeliku ja maitsestajate eraldi müük keelatud ei ole,” kinnitab Nicorex Baltic OÜ juhatuse liige Sven Kotke. Ta lisab, et ainult Nicorexil on kontrollitud, sh testitud e-vedelike maitsestajad, mis on mõeldud just e-sigarettides kasutamiseks.

Kotke sõnul on oodata, et konkurendid asuvad nende lahendust ehk komponentide eraldi müümist kopeerima. “Kuna konkurendid ei tooda vedelikke ise, peavad nad tõenäoliselt kasutama toidumaitsestajaid. Need ei ole testitud ega mõeldud kuumutamiseks ja aurustamiseks, mispärast on toidumaitsestajad maitsevedelikes kasutatuna tervisele potentsiaalselt ohtlikud,” hoiatab Kotke.

Nii, nagu ka eelmiste jõustunud piirangute korral, kui keelati üle 10ml suuruste e-vedelike pudelite müük ja nikotiini kanguse ülempiiriks seati 20mg, on Nicorex erinevalt konkurentidest ka nüüd sortimenti suurendanud ja toonud juurde uusi maitseid. “Tavapärase nelja nikotiini kanguse asemel on nüüd sortimendis 11 kangust,” selgitab Kotke.

1. juulist keelati tubakast erinevate maitse- ja lõhnaainete kasutamine e-sigarettide vedelikes. Samuti pole alates juulist lubatud osta e-sigarette ja nende vedelikke e-poest. Uute regulatsioonide jõustumise valguses võttis Nicorex Baltic OÜ äriliselt uue suuna, keskendudes edaspidi enam tubakast loobuda soovijate nõustamisele. “Muutsime ka oma veebilehte, mis on täna suunatud eelkõige inimesele, kes soovib tubakast ja e-sigaretist loobuda,” lisab Kotke.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757