Autor: Mait Kraun • 22. august 2019

Targeti aktsial ajaloo parim päev

Targeti pood.
Foto: Reuters
Jaemüüja Target Corpi aktsia on täna kallinenud enam kui 19 protsenti, sest ettevõtte teise kvartali tulemused olid oodatust tunduvalt paremad, vahendab MarketWatch.

Praegu on aktsia tõusnud kokku 19,3 protsenti ning kui see tase püsib, siis saab see olema aktsia jaoks ajaloo suurim päevane kallinemine.

Targeti puhaskasum tõusis majandusaasta teises kvartalis 938 miljoni dollarini (1,82 dollarit aktsia kohta). Eelmise aasta samal ajal oli kasum 799 miljonit dollarit. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid kasumiks 1,62 dollarit aktsia kohta.

Käive suurenes 3,6 protsenti, 18,42 miljardi dollarini – analüütikud ootasid käibeks 18,29 miljardit dollarit.

Võrreldavate poodide müük kasvas 3,4 protsenti. Ka kolmandas kvartalis oodatakse sarnast kasvu.

Terve aasta kasumiprognoosi tõsteti 5,75-6,05 dollarilt aktsia kohta 5,9-6,2 dollarini aktsia kohta. Tänavu on Targeti aktsia tõusnud 29,4 protsenti. Standard & Poor’s 500 indeks on samal ajal lisanud 16 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070