Autor: Kaubandus.ee • 23. september 2019

Prisma loobus energiajookide müügist alaealistele

Kui juba varasemast loobus Prisma alkoholivabade siidrite, veini ja õlle müümisest alaealistele, siis nüüdsest on ka energiajoogid kõikides Prisma kauplustes üle Eesti kättesaadavad ainult täiskasvanutele.

Energiajooke müüakse kui stimuleerivaid, energiat andvaid ja sooritusvõimet parandavaid jooke. Enamik energiajooke sisaldab rohkelt kofeiini ning kombinatsiooni teistest koostisosadest, milleks võivad olla näiteks taimsed stimulandid või suhkrud. Põllumajandusministeeriumi, Tarbijakaitseameti, Tervise Arengu Instituudi ning Veterinaar- ja Toiduameti poolt välja töötatud „Hea tava energiajookide turustamiseks” järgi on otsus mitte müüa energiajooke alaealistele jaeketi enda teha. Prisma Peremarketi tegevdirektor Jussi Nummelin ütles, et energiajookide müügi peatamine alaealistele sündis soovist suunata noori tervislikemate valikute poole ja vähendada kiusatust tarbida jooke, mis pole kooskõlas noorte parema tervisega.

"Oleme otsustanud panustada laste tervislikku toitumisse juba varasemaltki. Näiteks pakume kõikides Prismades lastele tasuta värskeid puuvilju. Vastutustundliku ettevõttena soovime aga astuda sammu veelgi edasi ja seada müügipiirangud toodetele, mis ei peaks kuuluma noorte toiduvalikusse," märkis ta.

Prisma sortimendis on 36 energiajookide kategooriasse kuuluvat toodet, mida nüüdsest on võimalik osta ainult alates 18-aastastel isikut tõendava dokumendi alusel. Kui klient ei suuda müüja päringu peale oma vanust tõestada, jääb ost sooritamata.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757