Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. oktoober 2019

Eesti kinnisvaraarendaja ehitab Riias hiiglaslikku kaubanduskeskust

Eesti kinnisvaraarendaja Estmak Capital rajab koostöös ettevõttega VPH Latvia Riiga mitmeotstarbelise kaubandus-meelelahutuskeskuse „Saga“, mis paikneb IKEA kaupluse kõrval. Projekti investeeritakse ligi 70 miljonit eurot.
Foto: Estmak Capital

„Meil on hea meel teha koostööd sellise professionaalse kinnisvaraarendajaga nagu VPH, kes omab suurt kogemust kaubanduskeskuste rajamisel nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas. Usun, et meie ettevõtete sünergia toob väärika tulemuse ning Riiga kerkib mitmel viisil unikaalne kaubandus-meelelahutuskeskus,“ ütles Estmak Capitali asutaja Timofey Sukonkin.

„Soovime luua peredele suunatud vabaaja veetmise ja ostlemise kontseptsiooni, kaasates omas valdkonnas olulisi üürnikke ja partnereid. Meie tulevaste üürnike seas on eestlastele juba tuntud kaubamärke, mis aga Läti turul on uued,“ lisas VPH Latvia direktor Juris Barkāns.

Sukonkini sõnul on Estmak Capitali missioon luua keskkonnasõbralikke kinnisvaraobjekte, kasutada energiatõhusaid tehnoloogiaid ning suhtuda keskkonda säästlikult ja jätkusuutlikult.

„Kaubanduskeskus „Saga“ ehitatakse vastavalt kõrgeimatele ehitusstandartidele, mille tulemusena tekib aasta pärast Riiga ülimalt keskkonnasäästlik kaubandus-meelelahutuskeskus, mis on mõeldud kogu perele,“ lisas Sukonkin. Kaubandus-meelelahutuskeskuse „Saga“ kontseptsioon lähtub rohelise mõtteviisi põhimõtetest, mis aitavad ka külalistel teha kaalutletuid ja keskkonnasäästvaid otsuseid.

Uue kaubanduskeskuse üldpind on 57 000 ruutmeetrit. Tänaseks on ehitusluba väljastatud ning kavakoheselt võetakse keskus kasutusele järgmise aasta sügisel. Kaubanduskeskuse rohealad ja haljastus hõlmavad umbes 30 000 ruutmeetrit, parklas on ette nähtud kohad 2000 autole. „Saga“ kaubanduskeskus asub 10 kilomeetri kaugusel Riia kesklinnast ning 20 kilomeetri kaugusel Riia lennujaamast.

Eesti ettevõte Estmak Capital tegeleb innovaatiliste kinnisvaraobjektide arendamisega Balti riikides. Eestis on Estmak Capitali tuntuimateks arendusteks ärihoone Explorer, millele esimesena Baltimaades omistati plaatina LEED-sertifikaat, ning elamukompleks Promenaadi Majad, kus esimest korda Eestis kasutatakse kortermajas 20 meetri sügavusel asuvaid maaküttevaiu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757