Autor: Kaubandus.ee • 11. veebruar 2020

Vanalinna Rahva Raamat jõudis kolme parima raamatupoe nominentide sekka

Raamatumüüja Rahva Raamatu Tallinna Vanalinna serval asuv kauplus on nomineeritud üheks kolmest tänavusest maailma parimast raamatupoest, teatas Euroopa suurimaid kirjastajate kohtumispaiku, Londoni raamatumess.
Vanalinna Rahva Raamat
Foto: Andres Teiss

Rahva Raamatu kaupluse kõrval on tänavused maailma parimad raamatukaupluste nominendid Uus-Meremaa raamatupood Unity Books ja Jeemeni raamatupood Yemen Bookstore.

„Maailma parima raamatupoe nominatsioon on meile suur au, kuna Rahva Raamatu visiooniks on olla Euroopa kõige lugejasõbralikum raamatumüüja ning ainuke nominatsioon Euroopa raamatupoodide hulgas näitab, et oleme õigel teel,” märkis Rahva Raamatu turundusjuht Liine Jänes. „Vanalinnas asuv Rahva Raamatu kauplus, mis on ühtlasi Eesti vanim raamatupood, on paljude inimeste jaoks olulise tähendusega kohtumispaik. Üks olulisemaid väljakutseid kaupluse renoveerimise juures oli tasakaalu leidmine tänapäevase ostukeskkonna loomise ja raamatupoe väärika ajaloo säilitamise vahel. Tänaseks võime öelda, et saime keeruka ülesandega hakkama, sest kaupluse on uuesti omaks võtnud nii raamatupoe kauaaegsed kliendid kui ka need, kes poe uue kontseptsiooni tõttu alles nüüd avastanud on.”

Vanalinna Rahva Raamat

Rahva Raamatu Vanalinna kauplus on väärikas ja kaunis Saarineni majas tegutsenud rohkem kui 100 aastat. 2003. aastal ähvardas poodi ka sulgemine ning sajad inimesed kogunesid tänavatele, korraldasid sõnavõtte ning suutsid koguda 12 000 allkirja, et peatada kaupluse sulgemine arendajate poolt. 2019. aastal tehti sellele põhjalik uuenduskuur, kus vana hea raamatupood sai juurde stiilse kohviku ja õdusa paiga, kus saab kohvi ja konjaki kõrval pidada toredaid kõnelusi. Keldrikorrusel – küülikuurus – saab nautida nii raamatuid kui ka erinevaid sündmusi.

Targa ruumiplaneerimise tulemusena ei ole raamaturiiuleid kaugeltki mitte vähemaks jäänud, mõni raamatukategooria sai ruumi pisut juurdegi. Alles on nii uued kui kasutatud raamatud, ja nendega tutvumine on nüüd hoopis mõnusam. Sisekujunduses on tehtud kummardus Eliel Saarineni projekteeritud majale – kokku on seotud tänapäevane ostukeskkond ja väärika hoone juugendstiil.

"Aasta raamatupoe“ auhinna annab London Book Fair koostöös UK Kirjastajate Assotsiatsiooniga välja viiendat korda ning see on üks 15-st ülemaailmsest kirjastajaid esindavast ja tutvustavast kategooriast. Korraldajate sõnul on auhinna eesmärgiks näidata, et tänapäevased raamatupoed pole mitte ainult uute raamatute tutvustamise kohad, vaid teadvustavad ka inimestele, et maailmas on juba ka olemas hästi palju raamatuid, mis väärivad lugemist.

Rahva Raamat on ka varasemalt antud konkursil ära märgitud olnud, kui Viru Keskuse kauplus jõudis 2016. aastal 4 parima hulka. Maailma parim raamatukauplus selgub tänavusel Londoni raamatumessil 10. märtsil.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757