Autor: Indrek Kald • 16. märts 2020

Vaata reaalajas kaubaveokite piiriületuse järjekordi

Eesti logistikaala IT-firma Sixfold ehitas nädalavahetuse jooksul oma esimese avalikult kättesaadava tööriista — kaardi, mis reaalajas näitab Euroopa piiridel toimuvat ehk kui suure venimisega kaubaveod üle piiri liiguvad.

Sixfoldi avaldatud koondteave veoautode piiriületusaegade kohta põhineb reaalajas ja ennustavatel andmetel.
Autor: Sixfold

Meie platvormil olevate miljonite saadetiste andmed näitavad, et kuigi häireid on, pole viivitused tegelikult nii hullud, kui võiks arvata, teatas Sixfold. Meie andmete põhjal langes riskipiirkondades viimase nädala jooksul õigeaegne tarnimine ainult 3-7 protsendipunkti (sõltuvalt piirkonnast ja majandusharust).

Kaart asub SIIN (link avaneb uues aknas). Näiteks selgub sealt, et kella 15:19 seisuga oli Iklas Eesti-Läti piiril järjekord Läti suunal 25 minutit ja Eesti suunal 22 minutit. Pikim on järjekord Prantsusmaa ja Šveitsi vahel: 3 tundi 29 minutit.

Sixfoldi teatel näitab see, et logistikateenuste pakkujatel ja logistikaosakondadel on olemas kriisiolukordade lahendamise protsessid. Lisaks on reaalajas andmed võimaldanud neil teha kaubaveo osas faktipõhiseid, kiireid ja tõhusaid otsuseid.

"Neil on õnnestunud veod ümber suunata ja napid ressursid vähem tähtsatelt vedudelt esmatähtsatele veole suunata ja seeläbi ebaharilikest oludest hoolimata teenuse tase kõrgel hoida," kinnitas Sixfold oma veebipostituses.

Sixfoldi avaldatud koondteave veoautode piiriületusaegade kohta põhineb reaalajas ja ennustavatel andmetel. Kõik, kellel on seda praktiliselt võimalik kasutada, saavad sellele tasuta juurde pääseda: tarneahelajuhid, vedajad-veokijuhid, ametnikud, ajakirjanikud jne.

Sixfoldi turundusspetsialisti Aksel Kirikali kinnitusel arendas ettevõtte tiim rakenduse nädalavahetusel valmis virtuaalses ühistöös.

Viimase paari nädala jooksul on Euroopa riigid teinud kõvasti tööd koroonapandeemia leviku tõkestamiseks. Valitsused on kohaldanud piiranguid mitte ainult avalike kogunemiste ja üksikute reiside suhtes, vaid on piiripatrullide ja sulgemiste kehtestamise kaudu mõjutanud ka kaubavooge.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700