Autor: Kaubandus.ee • 30. aprill 2020

Märtsis suurenes enim apteekide müügitulu

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2020. aasta märtsis 630 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta märtsiga suurenes müügitulu püsivhindades 4%.
Märtsis suurenes müük apteekides 30%
Foto: Liis Treimann

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu kasv märtsis aeglustus. Kui veebruaris suurenes nende ettevõtete müügitulu eelmise aasta sama kuuga võrreldes 13%, siis märtsis oli kasv 6%. Enim suurenes müük apteekides ja kosmeetikatarvete ning muudes spetsialiseeritud kauplustes. Mõlemal tegevusalal oli kasv 30%. Müügitulu suurenes veel posti või interneti kaudu tooteid müüvates kauplustes ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Müügitulu vähenes eelmise aasta märtsiga võrreldes 43% tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning 21% muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kaubamajades). Samuti kahanes müügitulu 10% kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüügil).

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta märtsiga võrreldes 8%. Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu aga vähenes 13%.

Veebruariga võrreldes suurenes märtsis jaekaubandusettevõtete müügitulu 10%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal vähenes aga müük eelmise kuuga võrreldes 3%.

Selle aasta esimese kolme kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070