Autor: Kaubandus.ee • 21. juuli 2020

Luminor: inimesed on hakanud taas reisima ja väljas sööma

Luminor panga kaarditehingute statistika näitab, et inimesed on pärast koroonaviirusest tingitud piiranguid hakanud taas reisima ja väljas sööma. Kui restoranides einestatakse juba natuke rohkem kui aasta alguses, siis reisikulutuste täieliku taastumiseni on veel pikk tee minna.
Restoranides söömine on võrreldes aasta algusega kasvanud
Foto: Raul Mee

„Näeme oma maksete statistikast, et tavapärane eluviis on taastumas, kuid mõni sektor on olnud kiirema taastumisega kui teine,“ selgitas Luminori kliendipakkumiste juht Ele Reiljan. Luminori kaardimaksete statistika järgi langesid klientide reisikulutused aprilliks aasta algusega võrreldes 91 protsenti, kuid juuni lõpuks oli see taastunud pea poole võrra ehk 44 protsenti. „Täieliku taastumiseni on veel pool teed minna, kuid trend on positiivne ja taastumine olnud üllatavalt kiire.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757