Autor: Kaubandus.ee • 12. august 2020

Tarbijad eelistavad üha enam kontaktivabu makselahendusi

Tarbijate teadlikkus erinevatest makselahendustest on väga erinev, kuid järjepidevat kasvu näitavad nii viipe- kui mobiilimaksed ja iseteeninduskassade kasutuselevõtt. Viirusohust tingituna eelistatakse üha enam makselahendusi, kus on minimaalne kokkupuude teiste inimestega.
Foto: Circle K

Eesti Panga makse- ja arveldusosakonna spetsialisti Tiina Soosalu sõnul on uute makselahenduste osakaal stabiilselt tõusnud. „Märtsi lõpus tõstsid pangad viipemakse limiidi 25 eurolt 50 eurole, et eriolukorras vähendada kontakti terminaliga ja seeläbi tõkestada viiruse levikut. 2020. aasta teises kvartalis tehti 38% kaardimaksetest viibates, mis on 14% rohkem kui aasta varem,“ selgitas Soosalu. Ta lisas, et kuigi viipemakse võimalus on nii Eestis kui mujal maailmas juba üsna juurdunud nähtus, siis kasutavad Eesti elanikud seda võrdlemisi tagasihoidlikult.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757