Kaubandus.ee  • 12 august 2020
Uudised
Ainult tellijale

Tarbijad eelistavad üha enam kontaktivabu makselahendusi

Tarbijate teadlikkus erinevatest makselahendustest on väga erinev, kuid järjepidevat kasvu näitavad nii viipe- kui mobiilimaksed ja iseteeninduskassade kasutuselevõtt. Viirusohust tingituna eelistatakse üha enam makselahendusi, kus on minimaalne kokkupuude teiste inimestega.

Foto: Circle K

Eesti Panga makse- ja arveldusosakonna spetsialisti Tiina Soosalu sõnul on uute makselahenduste osakaal stabiilselt tõusnud. „Märtsi lõpus tõstsid pangad viipemakse limiidi 25 eurolt 50 eurole, et eriolukorras vähendada kontakti terminaliga ja seeläbi tõkestada viiruse levikut. 2020. aasta teises kvartalis tehti 38% kaardimaksetest viibates, mis on 14% rohkem kui aasta varem,“ selgitas Soosalu. Ta lisas, et kuigi viipemakse võimalus on nii Eestis kui mujal maailmas juba üsna juurdunud nähtus, siis kasutavad Eesti elanikud seda võrdlemisi tagasihoidlikult.

VORMISTA TELLIMUS JA SAAD LIGIPÄÄSU:
 • valdkonna uudistele ja intervjuudele
 • väärt nõuannetele valdkonna spetsialistidelt
 • kaubandusteemaliste raadiosaadete kokkuvõtetele
 • kaubandusettevõtete majandustulemustele
 • valdkonna ürituste kokkuvõtvatele artiklitele
 • Jaga lugu:
  KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Kaubandus.ee toetajad:

  Maarit Eerme
  Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700