Autor: Nele Peil • 6. november 2020

Küsimused, mis vajavad selgitust ebaausate kaubandustavade direktiivis

Eesti on parasjagu üle võtmas ebaausate kaubandustavade direktiivi, mis olulisel määral reguleerib lepinguliste suhete vabadust tarneahelas. Toome näiteid küsimustest, mis vajavad kindlasti selgitamist või põhjendamist.
Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil
Foto: Raul Mee

Küsitav on Kaupmeeste Liidu hinnangul 30-päevase maksetähtaja kehtestamine kõigile toodetele olenemata nende käibekiirusest. Näiteks kange alkohol, konservid ja sool ei leia üldjuhul ostjat kuu aja jooksul. Seega kuidas on põhjendatud konservile määrata sama arve tasumise tähtaeg kui piimale?

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757