Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2020

Astri investeerib ligi veerand miljonit eurot päikeseenergiasse

Astri Grupi poolt asutatud energiaettevõte Roheline Astri OÜ investeerib 2020. aastal oma keskuste ja turgude katustele rajatavatesse päikeseelektrijaamadesse ligikaudu veerand miljonit eurot.

Käesoleval aastal ehitab energiaettevõte Tartu Lõunakeskuse katusele 100 kW ning Narva Astri ja Fama Keskuste katustele 50 kW päikesepargid, mis aitavad keskustel aastas kokku hoida umbes 24 keskmise kodumajapidamise energiatarbimise jagu energiat. Päikesepargid saavad valmis juba käesoleva aasta lõpuks. Aastas toodavad kolm päikeseelektrijaama ühtekokku 200 000 kWh elektrit.

„Meie eesmärk on muuta Astri Grupile kuuluvad kaubanduskeskused ja turud keskkonnasõbralikumaks ning suurendad taastuvenergia osakaalu. Päikeseelektrijaamade rajamine on oluline samm 2020. aasta alguses alustatud Astri Grupi jätkusuutliku arengu ehk Rohelise Astri strateegiast,“ ütles Astri Grupi nõukogu liige Silver Hage ja lisas, et kõigi Astri Grupi uute arenduste juurde projekteeritakse edaspidi eri suuruses päikeseelektrijaamad. Tulevikus plaanib Astri Grupp juurde rajada suurusjärgus 1,5 MW uusi päikeseelektrijaamu.

Hage sõnul pole päikeseparkide rajamisel tegu ainsa rohelise arenguga, millega Astri Grupp on otsustanud veel sel aastal alustada. Lähiajal tuleb Astri Grupp välja ringmajandust puudutavate uuendustega.

Päikeseelektrijaamade rajamist finantseerib LHV pank, kes julgustab ka teisi ettevõtteid oma ressursside kasutamist üle vaatama. „Astri Grupp on hea näide ettevõttest, kes on üle vaadanud oma igapäevase tarbimise ja mõju keskkonnale ning teinud selle põhjal otsuse investeerida energiatõhususse. LHV soov on aidata Eesti ettevõtlusel ja majandusel üle minna rohelisemale toimimismudelile ja siinkohal julgustan ka teisi ettevõtteid tegema rohkem tulevikku vaatavaid samme oma äri arendamisel ja konkurentsivõime kasvatamisel,“ lausus LHV ettevõtete panganduse juht Indrek Nuume.

Astri Grupp loob ligitõmbavaid elukeskkondi, kus kaubandus, meelelahutus, teenindus, kodud ja ärid võimendavad teineteist. Gruppi kuuluvad Tallinnas Balti Jaama Turg ja Keskturg, Tartus Lõunakeskus, Pärnus Pärnu Keskus, Narvas Astri Keskus ja Fama Keskus. Lisaks ka kõiki Astri keskusi koondav e-pood astri.ee.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757