Autor: Kaubandus.ee • 17. detsember 2020

Kaardimaksete turvalisuse nõuded muutuvad e-kaubanduses rangemaks

Uue aasta alguses muutuvad veebipõhiste kaardimaksete teostamisel tugeva autentimise nõuded senisest rangemaks, teatas Eesti Pangaliit.

2021. aasta alguses võib juhtuda, et veebipoes, kus varem sai makse teostada vaid kaardi numbrit sisestades, tuleb läbida täiendav autentimine oma netipangas. Seda seetõttu, et 1. jaanuaril lõppeb Euroopa makseteenuste direktiivi alusel makseteenuste osutajatele antud üleminekuperiood teenuste tugeva autentimise nõudega vastavusse viimiseks. "See tähendab, et Eestis juba aastaid tavapärane kaardimakse kinnitamine kaardiomaniku netipangas peab saama standardiks üle Euroopa," teatas pangaliit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757