Autor: Kristina Madisson-Laht • 14. jaanuar 2021

2020. aasta Eesti raamatumüügiturul: kasvav veebiäri, tootesortimendi laienemine ja uued arendused

Eestlased on raamatuusku, seda kinnitavad ka kriisiaegsed suuremate raamatupoodide müüginumbrid. Hoogsalt kasvas veebiäri ja tegeleti tootesortimendi laiendamisega. Uurisime Rahva Raamatu, Apollo ja Krisostomuse raamatupoodide esindajatelt uuenduste kohta ja panime ritta 2020. aasta raamatute müügiedetabeli.
Mitmed Krisostomuse raamatupoe 2020. aastal enim müüdud raamatud on nende enda kirjastatud.
Foto: Krisostomuse raamatupood

Rahva Raamatu tegevjuhi Jan Plaani sõnul ei möödunud 2020. aasta küll lihtsalt, aga seda sai siiski edukaks pidada. „Suutsime säilitada töökohad, mille puhul oli suur abi riigipoolsest toest. Positiivne oli kindlasti see, et müüsime ja kirjastasime rohkem raamatuid, kui eelmisel aastal. Kuigi jaepoodide käive kannatas, siis veebiäri kasvas ligi kaks korda,“ rääkis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700