Autor: Kristina Madisson-Laht • 23. veebruar 2021

Kaubanduskeskuste juhid: tarbijakäitumine on võrreldes kriisieelse ajaga muutunud

Suuremate kaubakeskuste juhtide sõnul on külastatavus aasta taguse ajaga võrreldes ca 15% langenud. Piirangute kõrval tuuakse põhjusena välja tarbijakäitumise muutumist, mis on jätnud selge jälje üsna mitmele kaubagrupile.
Spordi- ja vaba aja kaupu müüvatel poodidel on tervisekriisi ajal hästi läinud.
Foto: Andres Haabu

Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul on keskusel tervisekriisi olukorras siiski kenasti läinud. “Kaubagrupid on erinevad, kui elektroonika müügiga muret ei ole, siis moekaupade kohta seda öelda ei saa. Pidulike rõivastega kauplejad, samuti need kes pakuvad kontoririideid, on kõige keerulisemas olukorras. Teatud segmendid lähevad väikese miinusega, näiteks spordi- ja vabaajarõivad."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700