Autorid: Keijo Lindeberg, Birgit Bergson • 25. veebruar 2021

Tarbijavaidluste komisjoni kokkuvõte 2020

Advokaadibüroo Lindeberg annab ülevaate Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti Tarbijavaidluste komisjoni olulisematest 2020. aasta lahenditest seoses e-kaubandusega ning samuti leiab artiklist praktilisi soovitusi, mis aitavad vältida vaidlusi kauplejate ja tarbijate vahel.
Foto: Pixabay.com

Kuigi e-ostlemine oli ka enne koroonaviiruse levikut eestlaste hulgas populaarne, on distantsi hoidmine ja eneseisolatsioon kasvatanud Eesti e-poodidest ostjaid ligi 50%. Seega on ka kauplejale kasulik üle korrata interneti ostlemise peamised põhimõtted: veebist ostes kehtib tootele 14-päevane tagastusõigus, mille jooksul võib tarbija tootega tutvuda ning ostu ilma selgitusteta tagastada. 14-päevane tagastusõigus hakkab jooksma ajast, mil toode tarbijani jõudis (näiteks pakiautomaati), mitte ajast, millal tarbija tootega reaalselt tutvus. Müüja peab seejärel vähemalt 14-päeva jooksul makstud summa tagastama ning üldjuhul tasuma ka toote tagastamisega seotud postikulud (kui see kohustus lasub tarbijal, peab see olema selgelt tellimistingimustes kirjas).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700