Autor: Kaubandus.ee • 27. juuli 2021

E-ostlemine moodustab siinsest jaekaubandusest juba ligi 15%

Selle aasta juunis tehti Eesti Panga kinnitusel keskmiselt 123 000 e-ostu päevas, mida on 2,5 korda enam kui 2019. aasta juunis. Päevas jäeti Eesti ja välismaa e-poodidesse keskmiselt 3,4 miljonit eurot, mis 75% võrra enam kui kaks aastat tagasi.
Foto: Pixabay

Kui viie aasta eest tehti pangakaarti kasutades 97% ostudest füüsilistes müügikohtades ja vaid 3% e-poodides, siis sel kevadel (märtsis, aprillis - toim) moodustas e-poodides pangakaardiga tehtud ostude osakaal juba 14%. „Tõenäoline on, et 2022. aastaks ületab e-kaubandus jaekaubanduse kogukäibest 20% piiri, kuna juba praegu on see 15% ning arvestades igapäevast kasvu, siis ei olegi see piir ju üldse kaugel,“ ütles Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700