Autor: Kaubandus.ee • 18. oktoober 2021

Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi

Mercedeste müük kukkus septembris isegi üle 40%.
Foto: AFP/Scanpix
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.

Kolmandat kuud järjest jätkus Euroopa Liidu uute sõiduautode turul tarneraskustest tingitud suur langus, tõdes Eesti automüüjate liit teate vahendusel. Aasta esimeses pooles tulemused veel kasvasid, nii et üheksa kuuga siiski müüdud 6,6% rohkem uusi sõiduautosid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700