Autor: Merilin Merila • 1. november 2021

Miks välismaa e-poed saavad maksueeliseid ja kaua see veel kestab?

Seda, et e-kaubandus on kasvavas trendis, teavad kõik. Palju tellitakse ka välismaistest e-poodidest ning see on tekitanud olukorra, kus riigil jääb suur osa makse saamata. Mida peaks tegema, et olukord muutuks?
Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät.

Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät toob välja, et nad on koostöös Eesti Pangaga välja mõelnud, kuidas e-kaubanduse mahtu mõõta. „2020. aastal telliti e-poodidest ligi 1,43 miljardi euro väärtuses kaupu. See aasta on see number mõnevõrra suurem. Sellest pea 600 miljonit jäetakse välismaistesse e-poodidesse. Ainuüksi Omniva toob aastas üle 7 000 000 paki piiriüleselt sisse, seda peamiselt Aasia turult,“ ütleb Väät, lisades, et ega ükski tolliametnik ei suuda neid kõiki kontrollida.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070