Autor: Triinu Järviste • 2. november 2021

Triinu Järviste – võrdse kohtlemise klauslid võivad kaubanduses probleeme tekitada

Nii Wolt kui ka IIZI on mõlemad eraldiseisvalt hiljuti takerdunud suhteliselt uue konkurentsiõigusliku instituudiga – hinnapariteedi klausliga – seonduvasse Konkurentsiameti järelevalvemenetlusse. Konkurentsiõigusele spetsialiseerunud vandeadvokaat Triinu Järviste selgitab, mis monstrum peitub selle keeruka sõnakombinatsiooni taga ja kuidas sellele reageerida, et mitte ise ohvriks langeda.
Vandeadvokaat Triinu Järviste
Foto: Edyth_Raamat

Lugu algab kui klassikaline anekdoot: „Mis on ühist Wolt toidukulleril ja Iizi kindlustusmaakleril?“ Erinevalt anekdoodist on selle jutu puhul aga tegemist enam kui tõsise ja seejuures ka tõestisündinud looga. Nimelt on nii Wolt kui ka Iizi eraldiseisvalt viimaste kuude jooksul takerdunud suhteliselt uue konkurentsiõigusliku instituudiga – hinnapariteedi klausliga – seonduvasse Konkurentsiameti järelevalvemenetlusse. Mis monstrum peitub selle keeruka sõnakombinatsiooni taga ja kuidas sellele reageerida, et mitte ise ohvriks langeda?

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700