Autor: Sigrid Sõrmus • 21. jaanuar 2022

Eggo juht Vladimir Sapožnin: muna hind peab tõusma

Dava Foods Estonia ASi juhatuse liige Vladimir Sapožin nendib, et munatööstuses ja linnuliha tootmises on söödakomponendi osatähtsus toote omahinnast põllumajanduses üks kõrgemaid. Sapožin toob välja, et muna hind ei ole jätkusuutlik ja peaks tõusma.
Vladimir Sapožnin
Foto: Sigrid Sõrmus

2020. aastal oli Dava Foods Estonia ASi müügitulu pea 9 miljonit eurot. 2021. aasta ei ole Vladimir Sapožnini sõnul veel lukus, aga oodata on enam-vähem sarnast tulemust, kirjutab Põllumajandus.ee. „Koroona mõjutas meid jaekaubanduse mõttes positiivselt ja kuna jaekaubandus on meil suurem osa ärimudelist, siis sealt tuli see kasv, kuigi hinnad kahjuks langesid. Viimased kolm aastat järjest on keskmine munahind Eestis ja mujal Euroopas langenud, mitte küll drastiliselt, aga ikkagi. Mis nüüd siis pöörab teisele poole – jaanuaris tõstsime hindu ja eks siis näeb, mida konkurendid teevad, aga söödakulud on hullumeelsed ja vana hinnatasemega edasi ei saa,“ räägib Sapožnin, nentides, et samas on muna kilohinda vaadates ikkagi alahinnatud. „Kilo mune kilohind ümber teisendatuna on 2,20-2,40 eurot ja muna näol on tegemist täisvalguga. Siit on näha, et midagi peab muutuma, muna hind peab tõusma.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070