Autor: Kaubandus.ee • 7. märts 2022

Ukraina sõja mõju autotööstusele ja uute autode tarnetele Eestis

Venemaa agressiooni tõttu Ukrainas on tekkinud laialdasi seisakuid autotööstuse tootmis- ja tarneahelais - mitmed autotootjad on peatanud tarned Venemaale ning häiritud on tootmisüksuste töö Ukrainas. Milline on olukorra võimalik mõju Euroopa autotööstusele, arutleb Elke Grupi tegevjuht Taavi Lepik.
Foto: Pressimaterjalid

Elke Grupi tegevjuhi Taavi Lepiku sõnul on täna autotööstuse perspektiivis põhilised väljakutsed seotud häiretega tootmisahelates, mis puudutab uute autode tootmist, ligipääsu toormele ning toorme hinna tõusu. Sellest tulenevalt jälgivad täna sündmusi Ukrainas pingsalt kõik suuremad autotootjad, olles valmis vajadusel nii tootmisplaane kui ka müügistrateegiaid ümber korraldama.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070