Autor: Kaubandus.ee • 7. märts 2022

Valgevenest pärit eksporditulu said kõige enam kaubandusettevõtted

Valgevenest said 2020. aasta majandusaasta aruannete järgi eksporditulu 74 ettevõtet. Neist 59 on kaubandusettevõtted ning kuus on veonduse ja laonduse ettevõtted, kirjutab Äripäeva Infopank.
Pilt on illustratiivne.
Foto: Pixabay

Kõige suurema Valgevenest pärit ekspordituluga oli aga 2020. aastal hoopis info ja side EMTAKi all tegutsev ettevõte European Agricultural Agency OÜ. Selle 2020. aasta müügitulu oli 17,6 miljonit eurot ja sellest 16,8 miljonit saadi Valgevenest. Toonase majandusaasta aruande järgi on tegemist kontserniga, mis müüb Saksa ja Valgevene päritolu põllumajandustehnikat, juurutab juhtimissüsteemi Cropio, aga tegeleb ka muu põllumajandusliku kaubanduse ja nõustamisega, selle hulgas ka IT-teenusega, kirjutab Äripäeva Infopank.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700