Autor: Kaubandus.ee • 11. märts 2022

Eesti isevarustatuse võime aiandussaadustega on oluliselt langenud

Eesti aiandustootjad suutsid möödunud aastal katta 41% Eesti värske köögivilja vajadusest, Värske puuvilja- ja marjade isevarustatuse tase oli möödunud aastal vaid 6,8%. Eesti võime ennast aiandussaadustega varustada on viimastel aastatel järjepidevalt langenud. Vähenenud on nii kasvupind kui saak.
Eesti isevarustatuse võime aiandussaadustega on oluliselt langenud
Foto: Pixabay

2021. aastal tegeles aiandustootmisega Eestis 2000 majapidamist. Aiandustoodangu ja kartuli osatähtsus kogu põllumajandustoodangust moodustas möödunud aastal ligi 8 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070