Autor: Kaubandus.ee • 15. märts 2022

SEB: söögikohad ja toidukullerid olid mullu Balti e-kaubanduse suured võitjad

SEB Balti eraklientide e-kaubanduse ostud kasvasid 2021. aastal võrreldes eelnenud aastaga 28%, sealjuures oli Eestis tõus mõnevõrra tagasihoidlikum (17%). Suure hüppe tegid e-ostud restoranidest ja kohvikutest ning seda kõigis Balti riikides. E-kaubandus kasvas Eestis ka teistes valdkondades, välja arvatud meelelahutuse ning aia- ja kodukaupade segmendis.
Bolt Food kuller
Foto: LIIS TREIMANN

Söögikohtadest tegid SEB Eesti kliendid e-oste 2021. aastal üle kahe korra rohkem, veelgi suurem oli kasv Lätis (141%) ja Leedus (119%). Toidukaupade, terviseteenuste ja riiete e-kaubanduse kasv ulatus Eestis 40% juurde. Lätis näitas suurt kasvu (116%) rõivaste e-kaubandus, mida võib seostada riigis valitsenud pikema ja rangema karantiiniga. Leedulased kulutasid varasemast tunduvalt rohkem (96%) reisimisele ja hotellidele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070