Eesti jaekauplustes pole kõik temperatuurinõuded tagatud
Põllumajandus- ja toiduamet ning TalTech korraldasid täna suuremate kaubanduskettidega ja liitudega ümarlaua, et arutada, mida teha, et jaekauplustes oleks temperatuurinõuded alati tagatud ning tarbijani jõuaks ohutu toit.
Teadlased mõõtsid, millne on temperatuur poodide külmlettides.
Foto: Raul_Mee
Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) ning TalTechi eestvedamisel korraldati täna „Toidu säilitustemperatuuride teemaline ümarlaud“, mille eesmärk oli tutvustada nii TalTechi kui ka PTA mõõtmistulemusi jaekaubanduskettide külmikutes. Kuna jaekaubanduses pole temperatuuride olukord võrreldes varasema aastaga oluliselt paranenud, siis kohtuti taas, et tutvustada tulemusi ning arutati, milliseid meetmeid veel kasutusele võtta.
Toiduvaldkonnas edu saavutamiseks ei piisa üksnes heast ideest, vaid oluline on ka värske ja kvaliteetne tooraine. Selle eest, et nii professionaalidel kui kodukokkadel köögis noad muretult välkuda ja road valmida saaksid, kannavad aastaid hoolt PROMO Cash&Carry ja PROMO Food Service.