Autor: Merilin Merila • 30. juuni 2022

Kuidas ühistuline kaubandustegevus aitab väiketootjatel tarbijateni jõuda?

Selleks, et ka väiketootjate tooted jaeketti jõuaksid, peaksid Coop Eesti Keskühistu ostudirektor Oliver Risti sõnul väiketootjad endale eelnevalt mõned põhiteesid selgeks tegema.
Coop Foorum 2022 vestlusring
Foto: Joanna Jõhvikas

Juuni alguses toimunud Coop Foorumil 2022 arutleti vestlusringis selle üle, kuidas võiks ühistuline kaubandustegevus aidata väiketootjatel jõuda tarbijateni. Taimse lihaalternatiivi turule toonud ettevõte Thormi tegevjuhi Peeter Tava sõnul on nende koostöö Coopiga läinud nagu ühe ostja ja müüja koostöö ikka. “Esimene kontakt tekibki kõigepealt ostukategooria juhiga. Nad kuulavad su ära ja mõtlevad kaasa ning ka aitavad.” Sama kinnitasid ka Kõlleste Garlic tegevjuht Vaike Soosaar ja Semu Juice müügidirektor Ivar Miller, kelle sõnutsi on nad just läbi ühistute jõudnud rohkemate klientideni ja erinevatesse Eestimaa nurkadesse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700