Autor: Kaubandus.ee • 31. august 2022

Kütuse hinna tõus pole eestlaste maasturilembust vähendanud

Kütuse hinnad püstitavad rekordeid, hinnad tõusevad ning kõik hoiatavad sügisel saabuvate raskuste eest. See aga pole vähendanud eestlaste kirge autode vastu. Nii autode müük kui ka rentimine on üha populaarsemad. Edetabeli tipus on nii müügi- kui renditehingute puhul jätkuvalt linnamaasturid.
Uue auto valikul hinnatakse kaasaegset ohutus- ja mugavusvarustust ning eestlaste lemmikuks on jätkuvalt linnamaasturid.
Foto: Liis Treimann

Võiks arvata, et kõrged kütusehinnad, inflatsioon ja ebakindlus tuleviku ees sunnivad meid üle vaatama oma kulud ning tegema ümberkorraldusi kulude kokku hoidmiseks. Kuigi bussifirmad räägivad, et inimesed kasutavad rohkem ühistransporti, ei näita ka autoturg jahtumist. Swedbanki erakliendi liisingutoodete valdkonna juht Karin Saar ütles, et võrreldes selle aasta kahte esimest kvartalit soetati teises kvartalis suisa 11% rohkem autosid. „Kevad ja suve algus ongi auto turul tavaliselt aktiivsem periood. Uue auto valikul hinnatakse kaasaegset ohutus- ja mugavusvarustust ning eestlaste lemmikuks on jätkuvalt linnamaasturid,“ räägib Saar lisades, et Swedbanki klientide seas on populaarseimaks mudeliks Toyota RAV4.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070