Autor: Kaubandus.ee • 8. september 2022

Turistide arv Eesti majutusasutustes kasvas välisturistide arvelt

Statistikaameti andmetel peatus juulis majutusettevõtetes üle 479 000 turisti, mis ületab mullust sama perioodi taset 26%. Vähenes sise- ja suurenes välisturistide* arv.
Juulis suurenes aastases võrdluses nii Euroopa riikidest kui väljastpoolt Euroopat pärit turistide arv.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus Eesti majutusettevõtetes üle 229 000 välis- ja ligi 250 000 siseturisti. „Välisturiste oli aastases võrdluses 169% rohkem, samas kriisieelse 2019. aasta juuliga võrreldes siiski veel 30% vähem. Siseturistide arv kasvas kiiresti kahel viimasel aastal, aga käesoleva aasta juulis vähenes mullusega võrreldes 16%,“ täpsustas Laurmaa.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700