Autorid: Merilin Merila, Sigrid Kõiv • 11. oktoober 2022

Kaubandussektor on toiduainete käibemaksu alandamise osas eri leerides

Kaubandussektori juhtide arvates mõjutab täna turgu enim energiakandjate hinnatõus. Ettevõtted näevad ühe leevendusmeetmena toiduainete käibemaksu alandamist, kuid selles osas jagunevad arvamused kaheks, selgub Infopanga Toidu-ja esmatarbekaupade konkurentsiraportist.
Foto: Raul Mee

Käibemaksu alandamise ideed on erinevatel aegadel välja pakkunud ka toiduliit, põllumajandus-kaubanduskoda, aga ka mõned erakonnad. Kaupmeeste arvamused on erinevad, kus ühed on alandamise poolt, aga samas nähakse sellest ka negatiivseid külgi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700