Autor: Kaubandus.ee • 25. oktoober 2022

Eestlased tegid „parim enne“ toidupoe, mis päästab aastas sadu tuhandeid tooteid

Rohelise mõtteviisiga noored ettevõtjad ja Eesti IT-firma SRINI asutajad käivitasid esimese poe Baltimaades, mille eesmärk on päästa aastas sadu tuhandeid kvaliteetseid „parim enne“ või sellele lähenevaid tooteid, pakkudes neid inimestele tavahinnast kordades soodsamalt.

Sumena kaasasutaja Joosep Kaljula sõnul raisatakse Eestis igal aastal 164 miljoni euro väärtuses ligi 167 000 tonni toitu. „Osa sellest visatakse nii inimeste kui kaupmeeste poolt kas teadmatusest või alternatiivi puudumisest lihtsalt ära, kuigi võiks tegelikult hoopis ära tarbida. Ainuüksi Eesti toidupoed hävitavad aastas hinnanguliselt ligi 23 000 tonni toidukaupu,“ rääkis Kaljula.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070