Autor: Kaubandus.ee • 17. november 2022

Läti rahandusministeerium seisab maitsestatud e-sigarettide keelu vastu

Seimis on arutluse all tubakaseadus, mis keelustaks maitsetega e-sigarettide müügi, kuid Läti Rahandusministeerium seisab oma äsja tehtud avalduses keelamise vastu. Ministeerium tõi välja, et keeluga Euroopa Liidus lubatud toodete tarbimist ei „tühista“, pakkumise võtaks üle salaturg ning riik kaotab 10 miljonit eurot aastas.
Eesti E-sigareti Kaupmeeste Liidu liige Diane Sirelpuu.

Eestis on maitsestatud e-sigaretid olnud keelatud juba kolm aastat, kuid selle toote tarbimine on sama aja jooksul paraku kasvanud, sest tooted on liikunud ulatuslikult mustale turule. Läti Rahandusministeerium juhib eelnõu menetluses tähelepanu, et 2020. aastal arutlusel olnud maitsestatud e-sigarettide keelamine ei saanud enamiku parlamendisaadikute toetust. Oluline on hoida tooted maksustatud ja kontrollitud keskkonnas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070