Autor: Kaubandus.ee • 6. detsember 2022

Kingime Aasia kaupmeestele jälle eritingimused?

Eesti E-kaubanduse Liit tunnustab valitsust, kes soovib uue eelnõuga e-kaubanduse käibemaksuauku vähendada. Samas jätavad Aasia kaupmehed käibemaksu-miljonid Eestile endiselt maksmata, sest saavad edasi talitada, kuidas ise tahavad.
Tõnu Väät

Kuna välismaised e-poed jätavad Eestile ulatuslikult käibemaksu tasumata, siis saatis rahandusminister Annely Akkermann eelmisel nädalal kooskõlastusringile käibemaksuseaduse muudatused, mille tulemusel hakkab maksuhaldur kvartaalselt saama andmeid piiriüleste maksete kohta, mis võimaldab käibemaksulaekumist parandada. See puudutab aga kahjuks jälle ainult Euroopa Liidu liikmesriike ja jätab järjekordselt radarilt välja Aasia kaupmehed, kes müüvad Eestisse kaupu väga ulatuslikus mahus. Eesti E-kaubanduse Liit on korduvalt rõhutanud, et direktiivi rakendamine, mis puudutab ainult Euroopa Liidu ettevõtteid, lahendab taas vaid pool probleemi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700