Niši-toidukaupleja: riik teeb meie elu järjest keerulisemaks!
Kas keeruline majanduslik aeg paneb niši-toidukauplejatele põntsu? Uurisime kolmelt toiduäris tegutsevalt väikeettevõtjalt, kuidas neil praegusel keerulisel majanduslikul ajal läheb? Mis on suurimad murekohad ja väljakutsed?
Üllatusena selgub, et suurim probleem pole hindade tõus ja ostujõu langemine, vaid hoopis suurenev bürokraatia. Vähemalt niimoodi tunneb pereettevõte Kalamata juht Mart Rätsep.
Üks levinumaid vigu on proovida kõiki tegevusi korraga: laieneda erinevatele turgudele ja siseneda neisse erinevate uute teenustega. Edukamad on olnud need e-poed, kes valivad korraga ühe sihtturu, kus huvi juba olemas – olgu selleks orgaaniline liiklus, sotsiaalmeedia kaasatus või kasvav tellimuste arv sellest riigist.