Autor: Priit Lätt • 26. mai 2023

Vandeadvokaat: kunst ei kuulu rahvale tasuta!

Erakopeerimise tasu on mitmed kaupmehed ajanud tagajalgadele. Küsimusi tekitab nii tasu olemus kui kogutud raha jagamine. Advokaadibüroo PwC Legal partner ja vandeadvokaat Priit Lätt kommenteeris, millised on käesoleva võitluse taust ning tagamaad.
Foto: Aron Urb

Erakopeerimise tasu peamine küsimus ja probleem on autorite ja esitajate loomingu eest õiglase tasu saamises. Kahjuks on meil jätkuvalt levinud nõukogudeaegne arusaam, et kunst peab kuuluma rahvale tasuta. 21. sajandil võiks see iganenud avaldus jääda rahvusooper Estonia saali laemaalile ning lahkuda jäädavalt meie mõttemaailmast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070