Autor: Kaubandus.ee • 17. juuli 2023

Rimi: pea pooled eestlased eelistavad endiselt eestimaist, ehkki hinnatõus on oma jälje jätnud

25% Eesti elanikkonnast ostab keskkonnasõbralikke tooteid, mida on protsendi võrra vähem kui aasta tagasi, selgus uuringufirma Nielsen Consumer LLC hiljutisest uuringust. Veidi on keerulises majandusolukorras vähenenud ka nende inimeste hulk, kes kodumaist või ökokaupa eelistavad.
Rimi pood.
Foto: Raul Mee

Vähenemine on siiski väike, enim on kahanenud kodumaise kauba eelistajate hulk. 19% vastanutest (mullu 21%) kinnitab, et neil on huvi mahetoodete vastu ja poes kontrollivad nad reeglina, kas tegu on ökotootega. Pea 44% (mullu 53%) eelistab eestimaist ning 38% (mullu 44%) oma piirkonnas kasvatatud tooteid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700