Autor: Kaubandus.ee • 12. september 2023

Kaitstud päritolutähiseid saab peagi kasutada lisaks toiduainetele ka kohalike käsitöö- ja tööstustoodete puhul

Euroopa Parlament andis heakskiidu määrusele, mis laiendab kaitstud geograafiliste päritolutähiste kasutamist ka käsitöö- ja tööstustoodetele.
Käsitöö. Foto on illustratiivne.
Foto: Liis Treimann

Geograafiliste päritolunimetuste kasutuselevõtt kohapõhise eriilmelise käsitöö- ja tööstustoodangu puhul aitab säilitada väikeste kohtade traditsioonilist tootmist. Samuti võimaldab see kohalikku eripärast toodangut, näiteks pitsi, kivikunsti, klaastooteid, ehteid ja portselani, muu sarnase kauba seast esile tõsta. Määrus ühtlustab muu hulgas liikmesriikide seniseid erinevaid süsteeme, parandab tootjate konkurentsivõimet ja aitab juhtida tähelepanu piirkondlikele eripäradele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700