Autor: Maarit Eerme • 6. oktoober 2023

Anderson: Kui panna toode kampaaniasse, siis ta ka kohe müüb

Tarbijad valivad täna kaupu poodidest väga hoolega, mida osta. Peamiselt valitakse kampaaniahinnaga või madala hinnaga toode, rääkis Selveri äriarvestuse juht Kristjan Anderson Koostöö konverentsil.
Tarbijad jooksevad poes tormi kampaaniatoodetele
Foto: Andras Kralla

Anderson ütles, et kui inflatsioon kukub alla 10%, siis inimeste ostujõud on ikka veel madal ning toidukauplustes mahud ei kasva veel ilmselt paar aastat. „Kindlasti on toimumas mingites kaubagruppides tagasipöördumine. Näiteks kala müük on kasvus ning samuti on taastumas piimatoodete müük.“ Andersoni sõnul kannatavad tarbijad ära 5% hinnakasvu, kuid sealt edasi hakkavad ka mahud vähenema. „Kui hind tasandub, siis ei pruugi aga mahud koheselt kasvada.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700