Autor: Kaubandus.ee • 30. oktoober 2023

Kaupmees: käibemaksu tõus mõjutab ostukorvi tegelikult alla 1 euro

A1000 Market odavpoodide keti juhi Tarmo Lauringu sõnul mõjutab käibemaksu tõus rahakotti igapäevaselt suhteliselt vähe.

“Värske Kantar Emori uuringu kohaselt plaanib viiendik inimesi tööstus- ja kauem säilivaid toidukaupu enne aasta lõppu ette osta. Kindlasti näeme tänavu suuri reklaamikampaaniad, mis kutsuvad inimesi asju varuks soetama. Eks see on kaupmeeste suur unistus, et aasta lõpus tehakse laod tühjaks, aga reaalselt on rahaline vahe väike. Näiteks 50-eurose toidukorvi hind tõuseb puhtalt käibemaksu tõttu 80 senti ja 700-eurose televiisori hind kallineks maksust tulenevalt vaid 11,6 eurot,“ ütles Lauring.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700