Autor: Kaubandus.ee • 7. november 2023

Tarbijahinnaindeksi suurim mõjutaja oli oktoobris toit

Statistikaameti andmetel langes tarbijahinnaindeks oktoobris võrreldes septembriga 0,4% ning tõusis võrreldes eelmise aasta oktoobriga 4,9%. Mulluse oktoobriga võrreldes olid kaubad 3,7% ja teenused 7,0% kallimad.
Jahutooted on aastaga kallinenud 10,1%
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti tiimijuhi Viktoria Trasanovi sõnul mõjutas oktoobris tarbijahinnaindeksit 2022. aasta oktoobriga võrreldes enim toidu ja mittealkohoolsete jookide kallinemine, mis andis kogutõusust ligi kolmandiku. Möödunud aasta oktoobriga võrreldes on liha ja lihatooted kallinenud 9,5%, jahu, jahutooted ja tangained 10,1% ning suhkur, kondiitritooted ja konservid 9,8%. Värske köögivili on aga odavnenud 10,1%. Bensiin oli 5,4% ja diislikütus 11,9% odavam.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070