Autor: Kaubandus.ee • 24. november 2023

Rainer Rohtla: tarbija jaoks on kõige hullem põhi möödas

Rohtla ennustab, et kui suuremaid üllatusi ei tule, jääb toidukorvi hinnakasv 2024. aastal alla 5%.
Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla. Foto: Coop Eesti.

Coopi Keskühistu juhatuse esimehe Rainer Rohtla sõnul on tarbija jaoks kõige hullem põhi möödas. „Kui eelmise aasta juunist novembrini vähenes keskmise palga ostujõud 5 kuud järjest ja püsis madalal kuni tänavu märtsini, siis viimase poole aastaga on ostujõud hakanud tublisti taastuma,“ ütles Rohtla. „Ühelt poolt on palgad kasvanud, kuid samuti on toidukorvi hind alatest suvest hakanud langema, tänu millele on ostujõud lähenemas sõjaeelsele tasemele,“ lisas Rohtla.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757